به نام خدا

سلام و وقتتون بخیر

در این یادداشت تصمیم داریم درباره یکی دیگر از مجموعه علوم پزشکی صحبت کنیم که حوزه کاری اش تا حدی متفاوت از بقیه مجموعه های علوم پزشکی است. مجموعه مورد بررسی ما رشته ه شناسی پزشکی و مبارزه با ناقلین است. امیدوارم از مطالعه مطلب پیش رو لذت ببرید.

در معرفی کارشناسی ارشد رشته ه شناسی پزشکی و مبارزه با ناقلین آمده است :

کارشناسی ارشد ه شناسی پزشکی به بررسی راه های انتقال بیماری های انتقال یافته از ات، بندپایان و مالاریا بر روی انسان و مناطق شیوع بالای آن ها در کشور می پردازد. این رشته اولین بار در سال 1345 توسط دانشکده بهداشت دانشگاه تهران راه اندازی شد. »

قبل تاسیس رشته دانشگاهی ه شناسی پزشکی در دانشگاه های ایران، به دلیل شیوع بیماری های مالاریا، لیشمانیوز و سایر بیماریهای منتقله بوسیله بندپایان در کشور، دانشگاه علوم پزشکی و وزارت بهداری وقت در این زمینه تحقیقاتی را انجام  دادند. پس از آن اساتید و محققان در شکل گیری انستیتو تحقیقات بهداشتی و سپس دانشکده بهداشت نقش به سزایی را ایفا کردند.

هدف از مطالعه ات و ایجاد این مجموعه ارتقاء بهداشت و سلامت جامعه در مناطق مختلف، مهارت های علمی و عملی لازم در زمینه ی ه شناسی پزشکی، مبارزه با بندپایان مهم پزشکی، مخازن بیماری ها و پایش ناقلین بیماری ها است. با توجه به این که در مناطق مختلف به ویژه مناطق محروم مردم از امکانات بهداشتی مناسب برخوردار نیستند، امکان شیوع بیماری ها و به ویژه بیماری هایی که ناقل آن ات است، بسیار بالا می رود. به همین دلیل شایسته است گروهی به طور تخصصی به مطالعه  ات، علل بیماری ها و نحوه انتقال آن و چگونگی پیش گیری و درمان آن بپردازند.

اگر شما قصد ادامه تحصیل در کارشناسی ارشد رشته ه شناسی پژشکی و مبارزه با ناقلین را دارید باید از منابع آزمون کارشناسی ارشد رشته ه شناسی و مبارزه با ناقلین مطلع باشید. دروسی که در آزمون کارشناسی ارشد وزرات بهداشت و رشته ه شناسی و مبارزه با ناقلین می آید شامل زیست شناسی عمومی، ه شناسی عمومی، شیمی عمومی، و زبان عمومی است.


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها