یکی از شاخه های علوم آزمایشگاهی در مقطع کارشناسی ارشد، بیوشیمی بالینی است که در حوزه علوم پزشکی جای می گیرد. در این مطلب به معرفی رشته بیوشیمی بالینی و چگونگی آمادگی برای کنکور کارشناسی ارشد می پردازیم.

 کارشناسی ارشد بیوشیمی به مطالعه فرایندهای شیمیایی در سیستم های زنده موجودات می پردازد.  بیوشیمی بالینی یکی از شاخه‌های دانش پزشکی است و زیر مجموعه رشته های وزارت بهداشت می باشد. رشته بیوشیمی بالینی بر پایه آزمایشهایی استوار است که در نتیجه انجام این آزمایشات تشخیص اختلالات در مقدار مواد تشکیل دهنده بدن و بیماریهای مرتبط با آنها میسر می گردد.

ظرفیت پذیرش کارشناسی ارشد بیوشیمی بالینی نسبتا کم می باشد که در جدول زیر چند مثال زده شده است.

دانشگاه

روزانه

شهریه پرداز

اراک

4

2

اردبیل

3

1

ارومیه

3

2

اهواز

4

0

ایران

5

2

ایلام

3

2

البته باید توجه کرد که کنکور کارشناسی ارشد بیوشیمی بالینی وزارت علوم با بیوشیمی بالینی متفاوت است. فرق کارشناسی ارشد بیوشیمی وزرات علوم با بیوشیمی بالینی در این است که بیوشیمی بالینی دارای ماهیت پزشکی و تشخیص طبی بوده، در حالی که در رشته بیوشیمی مفاهیم پایه ای این علم مورد بررسی و پژوهش قرار می گیرد. در مجموع از نظر بازار کار وضعیت رشته بیوشیمی بالینی بهتر است.

عموما افراد برای ادامه تحصیل به سراغ بیوشیمی بالینی می روند و این رشته برای داوطلبان جذابیت بیشتری دارد. بعد از انتخاب هدف خود بهترین کار برنامه ریزی برای کارشناسی ارشد بیوشیمی بالینی و انتخاب منابع مناسب کنکور بیوشیمی بالینی است. بهتر است هنگام آمادگی برای کنکور کارشناسی ارشد بیوشیمی بالینی ابتدا به سراغ درسنامه ها رفت و بعد از آن منابع تست را تهیه و تمرین کنیم. اما انتخاب منابع بستگی به ویژگی ها و شرایط داوطلب دارد یعنی ممکن است منبعی مناسب داوطلب الف باشد اما همان منبع، منبعی نامناسب برای داوطلب ب تلقی شود.

عناوین دروس آزمون کارشناسی ارشد بیوشیمی بالینی عبارتند از ؛

بیوشیمی

شیمی عمومی

شیمی آلی

زیست شناسی سلولی - مولکولی

زبان عمومی

 


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین وبلاگ ها

آخرین جستجو ها